Lorenci niset në Itali për të mundur tumorin në kokë, momente përlotëse kur përqafohet me babanë

 Lorenci niset në Itali për të mundur tumorin në kokë, momente përlotëse kur përqafohet me babanë

Përpara nisjes drejt Italisë, Lorenci shkon për një vizitë mjekësore.

Pas rrugëtimit të gjatë për në Tiranë, 9 vjeçari shkon në Spitalin Continental, ku i nënshtrohet një vizite për të parë gjendjen e tij të përgjithshme shëndetësore. Sipas mjekëve, djali është në gjendje të qëndrueshme për të mundur të udhëtojë drejt Italisë, atje ku e pret sprova e madhe, operimi që do ta shpëtojë nga tumori në kokë.

Pas një dite qëndrim në Continental, tashmë ka ardhur momenti i nisjes drejt Italisë. Në sytë e Lorencit gjen një mirazh qetësie. 9 vjeçari është në krahët e nënës së tij, por me siguri mendjen e tij e mundon e ardhmja e afërt. A do të dalë mirë? A do të mund të shpëtojë nga ky fat që për 5 vite ia ka mbështjellë jetën me mërzi, trishtim, lotë…

Në aeroport e pret babai. Ai do të qëndrojë në vend pasi i duhet të kujdeset për vajzat e gjithë të tjerat. Lorenci do të shkojë me të ëmën drejt Italisë dhe do duhet të ndahet me të atin. Me siguri një eksperiencë sërish e dhimbshme, pavarësisht se me dhimbjet Lorenci lufton prej 5 vitesh.

“Sot djali niset për në Itali. Është një ditë e veçanë për neve. Përshëndesim e falenderojmë të gjithë shqiptarët, që na ndihmuan, na e bënë ditën të lumtur. Zoti ua shpërbleftë të gjithëve, sepse për ne kjo është një jetë e dytë. Unë kam shumë shpresa që djali do të shërohet.