Pas 800 vitesh ‘qetësi’! Shikoni pamjet mbresëlënëse të shpërthimit të vullkanit në Islandë

 Pas 800 vitesh ‘qetësi’! Shikoni pamjet mbresëlënëse të shpërthimit të vullkanit në Islandë

Një vullkan në Rekjanë të Islandës, është riaktivizuar pas thuajse 800 vitesh ‘qetësi’.

Vullkani ndodhet në jugperëndim të ishullit dhe e rinisi aktivitetin vullkanit të premtën që lamë pas. Fatmirësisht vullkani ndodhet në një zonë të pabanuar dhe nuk përbën rrezik për popullatën atje.

Ndërkohë pamjet e një fenomeni kaq të rrezikshëm, janë njëkohësisht mbrësëlënëse. Global News ka arritur të kapë pamje video përmes një droni, duke fluturuar fare afër kraterit të vullkanit.