Plot 30 vite nga eksodi i madh i shqiptarëve

 Plot 30 vite nga eksodi i madh i shqiptarëve

Në mars të vitit 1991 dhjetëra mijëra shqiptarë iu drejtuan portit të Durrësit e Vlorës dhe çdo anije të mundshme për t’u larguar sa më parë nga një Shqipëri e kalbur dhe e lënë totalisht nën rrënoja nga sistemi komunist.

Të gjitha barkat në detin shqiptar iu drejtuan në masë porteve të Brindisit, Barit e Otrantos (Italise) në kërkim të një shprese sado të pakët.

Kanë kaluar tashmë 30 vite nga ato seri ngjarjes që të gjithë i kujtojnë si ‘eksodi i madh’ i shqiptarëve.

Më poshtë gjeni disa nga fotot më domethënëse të largimit masiv të shqiptarëve drejt Italisë dhe anijen e famshme Vlora, ku u ngjitën mëse 10 mijë shqiptarë në muajt e verës së ’91.