Tags : Bamiresi

Për 7 vite me radhë ky i ri mbledh veshje

Është pronari i një kafeneje fare pranë stacionit të trenit, por ky i ri mundohet të jetë më shumë se një sipërmarrës. Piter Tomas e quajnë dhe prej 7 vitesh ai mundohet që të ndihmojë të pamundurit me veshje. Me ndihmën e komunitetit dhe miqve të tij, ai drejton një kamion të mbushur me veshje […]lexo më shumë...

Përpara se të ikë nga kjo botë, ish- mësuesja 96

Më 9 dhjetor ajo u ‘zhduk’ për disa kohë nga lagja ku jetonte në Xhenova të Italisë. Në fund të vitit të shkuar, ndërroi dhe jetë. Siç u mësua më vonë, pas daljes së testamentit ditët e fundit të këtij shkurti, kjo 96 vjeçare kishte përgatitur gjithçka, përpara se të largohej nga kjo botë. Madje […]lexo më shumë...

Si janë sot tre jetimët që u shpëtuan nga shqiptarët,

“Kur erdhëm këtu ishte shtëpia plot me njerëz, të gjithë ishin me të zeza dhe po qanin. Aty e kuptova se babai…” Këto fjalë tha për emisionin ‘Shqiptarët për Shqiptarët’ një 10 vjeçare nga Ballshi, e cila e humbi të atin në ditën e ditëlindjes së saj. Jetonte në skamje, në një magazinë të rrënuar […]lexo më shumë...

“Sa herë shtrihem them me vete, Zoti lart dhe shqiptarët

“O babi, po unë pse jam kështu… pse jam ndryshe nga të tjerët?” Me këto fjalë i drejtohej të atit një 12 vjeçare. Pyeste përse trupi i saj ishte i përkulur? Përse ajo kishte kaq shumë dhimbje? Luani, i ati, kurrë nuk do t’i harrojë këto fjalë. Kurrë nuk do t’i shqiten nga koka momentet […]lexo më shumë...

“Gjyshja më tregoi sa shumë lodhen atje” Si po mbledh

Një 8 vjeçare ka gjetur në mënyrën e saj një mënyrë për të ndihmuar spitalet në qytet, në veçanti atë ku punon gjyshja e saj. “Gjyshja punon në spitalin e përgjithshëm në Furnes dhe më ka treguar sesa shumë lodhen atje. Unë dua të mbledh sa më shumë donacione që të mundem… sepse dua të […]lexo më shumë...

Lutja e shqiptarit me aftësi të kufizuara i nxorri nga

Në një çadër të vjetër, 4 fëmijë të vegjël dhe dy prindër me fatin e keq. Dhimbje e vuajtje për Ermirën e Ardianin, të dy në gjendje aspak të mirë shëndetësore dhe pa një punë të përhershme. “Më vjen shumë keq për mamin, për babin, për motrën dhe vëllain. Jetojmë në kushte shumë të vështira. […]lexo më shumë...

Foshnja e tyre jetoi vetëm 2 orë! Historia e çiftit

Kjo është historia e trishtë e një  çifti të ri, që e humbën vajzën në ditën që ajo lindi. Hope e kishte emrin vogëlushja, ose Shpresë(a) e përkthyer në shqip. Por vdekja e vajzës së tyre nuk i ndaloi këta dy të rinj që pavarësisht dhimbjes, të gjenin forcën për të bërë bamirësi për të […]lexo më shumë...

Historia e 12 vjeçarit që lexonte copa letrash se nuk

Në një qytezë në Utah të SHBA-ve, një djalë 12 vjeçar shkoi në librari për të dhënë dhurim një numër të madh librash. Shumëkush u habit nga zemërgjerësia e këtij djaloshi, por po ashtu edhe sesi 12 vjeçari i kishte gjetur librat që dhuroi. 12 vjeçari me emrin Mathew kishte shumë dëshirë të lexonte, por […]lexo më shumë...