Tags : Delvine

Delvinë, të bësh mësim me mendjen tek i ftohti

Një javë mësim në shkollatt 9 vjeçare në Shqipëri kaloi online, pa motit të ftohtë dhe temperaturave të ulëta. Këtë të hënë shumë nxënës kanë shkuar nëpër bankat e klasave. Kështu ka ndodhur dhe në Delvinë.Nxënësit i janë nisur shkollës por ndryshe nga koha jashtë që ka filluar të bëjë ngrohtë, në Delvinë klasat i […]lexo më shumë...

“Makina prishet, kali jo” Në Delvinë udhëtohet ende me kuaj

Ndonjëherë shumëkush mund të harrojë varfërinë e Shqipërisë. Por këto rrugë në periferi të Delvinës janë një kujtesë e mirë. Këtu balta e pluhuri zënë rrugën dhe automjetet lëvizin me vështirësi. “Shikoje rrugën, nuk është nevoja të flas”-thotë një qytetar. Prandaj shumë banorë atje përdorin dhe kalin për të lëvizur. Kështu e shkuara bëhet e […]lexo më shumë...