Tags : durres

“Zoti e ka shkruar” Sprovat dhe mundimet e një nëne

Dhjetëra familje në Shqipëri përballen me lajmin se vajza apo djali i tyre vuan nga çrregullime të spektrit autik. Kush më shumë e kush më pak, autizmi është një gjendje të cilës shkenca nuk ia ka gjetur zgjidhjen. Në shumicën e rasteve të fëmijëve autikë, barra kryesore bie me prindërit. Në veçanti për nënën, atë […]lexo më shumë...

“Nipin e rrëmbyen… i lutem Zotit njëherë ta takoj e

E sëmurë me zemër e prapëseprapë zemra e saj duhet të përballojë vuajtje çdo ditë. Në moshë të thyer e sërish trupi duhet të durojë të ftohtin. Nënë Hajrien shpesh herë e gjen me sytë lart në qiell. I lutet Zotit, për një ditë pa sëmundje, për një vakt ushqim, për shpresë. Në shtëpi e […]lexo më shumë...

Humbi jetën në azil, video mesazhi i ndjerë i nënës

Jemi në Durrës, ku brenda një banese me qira jetojnë së bashku me gjyshen dhe gjyshin dy fëmijë jetimë që kanë patur një fat thellësisht të errët dhe të dhimbshëm. Historia e familjes Molla është e rëndë ngado që e sheh dhe gjithçka nis me vdekjen e babait të dy fëmijëve. Nëna e të ndjerit, […]lexo më shumë...

I shoqi e la fillikat me 3 fëmijë, mërgimtari nga

Jeton prej mëse një viti në një gjysëm banesë të shkatërruar dhe përditë qan për fatin e saj të zi. Ka tre fëmijë, 1 vjeç, 4 dhe 10 vjeç. Djali i saj i madh del rrugëve për të mbledhur kanaçe e hekura nëpër plehra. Thotë se i duket vetja si babai i dy vëllezërve të […]lexo më shumë...