Tags : durres

Aktualitet

Fotot, një homazh nga Durrësi për nënat, gratë dhe vajzat

 Sot në shkallët e galerisë “Nikolet Vasia” në Durrës, Dita Ndërkombëtare e Gruas ka ardhur krejt ndryshe. Dhjetëra palë këpucë të kuqe janë ‘shtrirë’ të heshtura në shkallare, si një tribut ndaj nënave, motrave, vajzave e grave që humbën jetën si pasojë e dhunës e krimit në familje. Iniciativa është marrë nga Teatri ‘Aleksandër Moisiu’ […]lexo më shumë...

Aktualitet

“Zoti e ka shkruar” Sprovat dhe mundimet e një nëne

 Dhjetëra familje në Shqipëri përballen me lajmin se vajza apo djali i tyre vuan nga çrregullime të spektrit autik. Kush më shumë e kush më pak, autizmi është një gjendje të cilës shkenca nuk ia ka gjetur zgjidhjen. Në shumicën e rasteve të fëmijëve autikë, barra kryesore bie me prindërit. Në veçanti për nënën, atë […]lexo më shumë...