Tags : Gripi spanjoll

Dokumentat e rrallë, çfarë kërkonin shqiptarët në kohën e pandemisë

Pandemia e gripit spanjoll mbërriti dhe në Shqipëri. Dokumentet janë të pakta për numrin e të vdekurve, por megjithatë ekzistojnë letra zyrtare të bashkisë së Elbasanit, të firmosura më datë 25 dhjetor të vitit 1918. Bashkitë e asaj kohe kishin bërë përpjekje për të shpërndarë afishe informuese për gripin dhe gjetjen e mënyrave për të […]lexo më shumë...