Tags : jete te ndryshuara

13 vite jetoi me një gyp në fyt! Ja si

Operacioni i Xhesit në Itali ishte i suksesshëm. Mjekët e spitalit ‘Bambino Gesu’ mundën t’ja heqin atë gyp të frikshëm nga fyti i kësaj 14 vjeçareje. Me ardhjen në Rinas disa ditë pas ndërhyrjes, Xhesi flet për herë të parë krejt ndryshe. Tashmë në fyt nuk ka më ato zhurma të dhimbjes që sillte me […]lexo më shumë...

“E paimagjinueshme ajo që ka ndodhur” Fëmijët jetimë falenderojnë shqiptarët

Në muajin mars, emisioni “Shqiptarët për Shqiptarët” transmetoi historinë e një familje nga Lushnja. Në këtë derë, kishin pllakosur përgjatë viteve tragjedi të shumëfishta. Gjyshe Hajria dhe gjysh Ismaili i kishin humbur tre djem përgjatë viteve, ndërsa vdekja e njërit prej tyre, i kishte lënë me dy jetimë të vegjël. Në familjen Peshku jetonte së […]lexo më shumë...

I ati i braktisi, por jo shqiptarët! Tre fëmijët mrekullohen

Sidriti e Meri Bejleri udhëtuan drejt Lushnjes. Teksa kalojnë këto rrugica, shohin varfërinë. Ende nuk e kanë parë se në çfarë kushtesh jetojnë tre fëmijët e nëna e tyre, Zare Buba. Me t’u përballur me derën e shtëpizës, e kuptojnë menjëherë mjerimin. Dera e ndryshur krejtësisht me zorr hapet. Sidriti: Që tani shtëpia, qenka e […]lexo më shumë...

Shqiptarët nuk i lanë më të vetmuar! Shikoni shtëpinë e

60 vjet i kishte kjo shtëpi, e përkulur tërësisht nga tërmeti i 26 nëntorit. Në të jetonin dy frymë, dy të moshuar të vetmuar që u bënë pjesë e misionit të “Shqiptarët për Shqiptarët”. E si mund të braktisnin shqiptarët dy të moshuar që e shtynin jetën mes të ftohtit, në pamundësi për t’u ushqyer, […]lexo më shumë...

Një shtëpi e re për Jonidën! Elvisi i sjell tortë

Familja Ndreaj largohet më në fund nga vështirësitë. Shqiptarët i kanë dhuruar surprizën e jetës 9 vjeçares, një shtëpi të re në Rrëshen. Derën drejt lumturisë, e hapi Jonida. Sytë i shkëlqejnë më në fund kësaj vajza të vuajtur. “Tani këtu je në mes të qytetit, nuk do të kesh më frikë nga ujqërit atje.”-i […]lexo më shumë...

“Djali im iku, por ju i nxorrët në dritë 3

I shoqi i kishte ndërruar jetë dhe varfëria e kishte përplasur fort shpirtin e kësaj nëne të re. E vetme në shtëpi me vjehrrën, nënë Tixhen, Brunilda rriste tre fëmijë jetimë në moshë fare të vogël. Shtëpia ishte krejtësisht e rrënuar, ndërsa këto dy gra vuanin për t’u gjetur kafshatën e bukës tre fëmijëve jetimë. […]lexo më shumë...

Hyri në operim duke qarë! Fjalët që thotë Megi pas

Shqiptarët për Shqiptarët nuk e lanë të vuajë më Megin. 12 vjeçarja erdhi në Tiranë për t’ju nënshtruar operacionit, që më në fund të mund të ecte si të gjithë fëmijët e tjerë. Një incident e bëri këtë vajzë të çalojë e vuajë për 1 vit e 7 muaj, por pas thirrjes në emisionin “Shqiptarët […]lexo më shumë...