Tags : Kosova

Foto të rralla, si dukej Kosova në vitin 1913

Fotot që gjeni më poshtë janë shkrepur nga filantropi francez Albert Kahn gjatë fillimit të shekullit të shkuar, disa pamje që tregojnë jetën dhe arkitekturën e Prishtinës e Prizrenit. Gjatë vitit 1913 Kah vizitoi disa venda të Ballkanit, përfshi këtu dhe Kosovën. Fotot janë pjesë e orvatjes së filantropit për të arkivuar përmes fotove qytetet […]lexo më shumë...

Dita e kthesës në luftën për Kosovën, fotot e bombardimeve

Si sot 22 vite më parë, NATO nisi bombardimet ndaj Serbisë, me qëllimin për të ndalur represionin e genocidin ndaj shqiptarëve të Kosovës. Më 24 mars rreth orës 20:00 avionët e NATO-s bombarduan poste strategjike të ushtrisë serbe. Urdhrin e dha Presidenti i SHBA-ve të kohës Bill Clinton. “Ne dhe aleanca e NATO-s bëmë të […]lexo më shumë...