Tags : Kosove

Historia e jashtëzakonshme e kosovarit ! Nuk e ka krahun

Qëkur lindi, Enis Xhemaili nga Gjilani i Kosovës nuk e kishte gjysmën e krahut të majtë. Shumëkush mund të imagjinonte një jetë të vështirë për të, por kurrsesi atë që bën prej vitesh 14 vjeçari. Ai është një ndër futbollistët më të mirë të ekipit U-15 të Dritës. Ëndrra e tij? Të bëhet një futbollist […]lexo më shumë...

“Zorr më ka ardh, ndoshta e kam tepru” I paralizuar

Varfëria është një kafshatë që nuk kapërdihet. I sëmurë rëndë në trup dhe i pamundur për ta parë të lumtur familjen, Nebi Gashi u ndihmua nga emisioni ‘Shqiptarët për shqiptarët’ një vit më parë. Me donacionet e shqiptarëve, paraliza e Nebiut nga Kosova u lehtësua disi me blerjen e një banese të re për familjen, […]lexo më shumë...

“O ma pse mi keni lidhur sytë” Çfarë ndodhi me

Shëndrit Beqiri shkojë të blejë një bukë, nëna e tij kish gatuar dhe të gjithë familjarisht do të hanin drekën. Por ajo ditë do të shëndonte një tragjedi për familjen nga Kosova. Shëndriti 15 vjeçar u shtyp nga një makinë. Historia e rëndë preku shumë shqiptarë, e sidomos rrëfimi i nënës së Shëndritit. Çdo ditë […]lexo më shumë...

Jetimet në Kosovë: Mësueset serbe na lidhnin me zinxhir!

Në Prishtinë të Kosovës, dy vajza jetime Dafina dhe Albina enden rrugëve. Motrat kanë histori të trishtuar gati gati të pabesueshme. Historia e tyre i ngjan një skenari filmi. Fati i ka goditur me gurë qysh të vogla, nuk i kursen edhe tani në moshë madhore. Ato nuk i kanë njohur kurrë prindërit e tyre […]lexo më shumë...

“Të ndarë në troje, në zemër një”. Historia e familjes

“Shqiptarët për shqiptarët” kanë një moto “të ndarë në troje, në zemër një!”Ky është misioni ynë, kudo që frymon frymë shqiptari ne jemi aty për ta ndihmuar kush është në vështirësi.Sezonin e kaluar bëmë të lumtur shumë familje shqiptarë në Maqedoni dhe Kosovë. Kemi udhëtuar përsëri drejt Kosovës, kësaj rradhe në Podojeve në fshatin Dobratin […]lexo më shumë...

“Një shtëpi për fëmijët, pastaj të vdes”, apeli i babait

Emisioni “Shqiptarët për shqiptarët” udhëtoi sërish në Kosovë, në Grashticën e Epërme që është rreth 15 km larg Prishtinës, në shtëpinë e Tahir Krasniqit duke sjellë historinë e familjes së tij në News24.Tahiri është babai i katër djemve, njërin prej të cilëve e ka me probleme serioze shëndetësore. Të tjerët përpiqen sa munden ta ndihmojnë […]lexo më shumë...