Tags : Mars

Këto janë tingujt e parë të regjistruar në Mars

Çfarë tingulli ka era që fryn në Mars? Po sikur të bësh një “xhiro me makinë” atje, çfarë zhurme bëjnë “rrotat e makinës”? Këtyre dy pyetjeve NASA i ka kthyer përgjigje përmes sondës së lëshuar atje më 19 shkurt, e quajtur “Perseverance”. Për herë të parë, NASA publikoi disa ditë më parë tingujt e erës […]lexo më shumë...

Nëse Marsi do të kolonizohet nga njeriu, i pari shqiptar

Para se raketa AtlasV të nisej për në planetin Mars, NASA hapi një konkurs për të gjithë (në glob) ata që dëshironin të bëheshin të parët njerëz, për të shkuar (virtualisht) në planetin e kuq. Në mesin e 12 milionë konkurentëve ishte dhe një shqiptar 19 vjeçar, me emrin Bennet Nura. I riu tashmë është […]lexo më shumë...