Tags : Permbytje

Shkodra zgjohet nën ujë

Këtë të premte të paktën 5370 hektarë tokë rezultojnë të jenë nën ujë në qarkun e Shkodrës. Për shkak të baticës dhe prurjeve të lumenjve, situata mbetet e përkeqësuar. Veçanërisht në fshatin Obot, ku tashmë rruga është e pakalueshme edhe nga automjetet e ushtrisë. Në njësinë administrative ‘Ana e Malit’, rezultojnë të përmbytura të paktën […]lexo më shumë...

Të ‘pengosh’ përmbytjet me batanije

Reshjet e shumta të ditës së djeshme kanë përmbytur një sërë vendesh në Shqipëri, nga veriu në jug të vendit. Të përmbytur janë zgjuar dhe banorët e fshatit Nartë në Vlorë. Uji u ka vërshuar në banesa në një nivel prej rreth 30 cm. Dëmet kanë qenë të konsiderueshme. Ky banor është munduar që me […]lexo më shumë...

5 vjeçarja nxirret me varkë nga fshati i përmbytur në

Një vajzë 5 vjeçare nga Oboti është nisur me urgjencë drejt spitalit të Shkodrës për shkak të problemeve shëndetësore, teksa transportimi i saj është bërë me varkë. Vajza kishte shfaqur simptoma të helmimit mbrëmjen e djeshme, por situata e rëndë në zonë, ku përmbytjet kanë vënë poshtë ujit rreth 3 mijë hektarë tokë, e ka […]lexo më shumë...