Tags : Prishtine

Historia e trishtë e familjes nga Prishtina: Familjet ia vrau

Ashtu si shumë familje të Kosovës edhe ajo e familjes Mustafa është një histori e dhimbshme, ku jetët e pafajshme u vranë gjatë luftës. Historia e tyre lind disa vite më parë, u martuan të rinj dhe të dy burrë e grua janë përndjekur nga trauma dhe tragjedi të vazhdueshme. Hajdinit, 37 vjeçar, lufta i […]lexo më shumë...

Shtëpinë e ndërtuar me duart e veta ia morën flakët,

Pas një dite të lodhshme me punë në Prishtinë, Bedri Bashuta i drejtohet shtëpisë së tij në Kumaran të Drenasit, kur sheh shtëpinë e tij të shkrumbuar. Gjithçka ishte shkatërruar nga zjarri. Një shkëndijë elektrike u shndërrua në një valë flake që hodhi poshtë të gjithë punën e këtij shqiptari, që e kish ngritur shtëpinë […]lexo më shumë...

Të torturuara nga serbet në jetimore, vajzat behën me shtëpi

Historia e dy vajzave jetime, që u adoptuan pastaj mbetën në mes të katër rrugëve preku çdo zemër që dëgjoi historinë e tyre. Edhe pse në moshë madhorë, makthet dhe traumat që kanë kaluar pas keqtrajtimit nga mësueset serbe edhe sot u prishin gjumin. Solidarizimi nuk mungoi. Elvisi dhe Fatma shkuan i takuan për tu […]lexo më shumë...