Tags : Punime artizanale

Puna e një gruaje që mban gjallë një traditë të

Hate Ora ka mbi gjysëm shekulli që end qilimë e sixhade, një zanat që e mësoi që fëmijë duke hyrë ‘vjedhurazi’ në punishten e tezes. Sot ajo është 64 vjeçare dhe zanatin në tezgjah po ia mëson vajzës, mbesave dhe një sërë vajzave të reja, si mënyrën më të mirë që tradita e endjes së […]lexo më shumë...