Tags : shkup

Rrëfimi i mësuesit në Shkup, bën orë shtesë për t’u

Në shkollë mundohet të bëjë më shumë për nxënësit e tij, që t’i mësojë këngë shqipe. Pavarësisht teksteve shkollore që mësohen në Shkup të Maqedonisë për Shqipërinë e shqiptarët, mësues Osmani thotë se nxënësit duhet të dinë më shumë. Ky mësues bën ore shtesë me nxënësit, që t’i mësojë diçka më shumë për kulturën shqiptare. […]lexo më shumë...

Plotësohet amaneti i Isakut: Shtëpi për të sëmurin me tumor

I vetëdijshëm se jeta e tij do të marrë fund para kohe, Isakut i shtohet edhe më shumë dhimbja që përballon çdo ditë kur sheh në sytë e tre fëmijëvë e tij. Isak Ramadani jeton në Shkup të Maqedonisë dhe është diagnostifikuar me sëmundjen e rëndë të kancerit. Për veten nuk shqetësohet shumë edhe pse […]lexo më shumë...

Amaneti i fundit i shqiptarit nga Shkupi shkon për Elvis

Në Shkup Isaku numëron minutat e fundit. Sëmundja e kancerit po e gërryen. Fëmijët i qajnë natë e ditë tek koka. Meraku i tij, para se te mbylle syte përgjithmonë t’u lere një shtëpi. “Po jua lë fëmijët amanet”. “Jam shumë i sëmurë me tumor, i bëj thirrje Elvis Naçit të më ndihmojë, i lë […]lexo më shumë...

Jetimë dhe me plagë në trup, shqiptarët i dhurojnë banesë

“Shqiptarët për shqiptarët” udhëtuan në Shkup të Maqedonisë. Familja e Agim Terziut jeton në kufijtë e mbijetesës. Agimi jeton me tre motrat e tij në banesën numër 59 në lagjen “Gazi Babë” Shkup. Ata janë rritur jetimë. Nuk kanë parë një ditë të bardhë. Të katërt anëtarët janë të sëmurë dhe jetojnë në mjerim të […]lexo më shumë...

Shqiptarët i dhurojnë familjes Veseli në Shkup banesë të re

Në emisionin “Shqiptarët për shqiptarët” në News24 u trajtua historia e familjes Veseli në Shkup të Maqedonisë. Në banesën e fundit në të cilën kanë jetuar, familja Veseli nuk mundën të paguanin qiranë dhe dritat për muaj të tërë. Por më e keqja nuk kishte ndodhur, atë natë pronari i shtëpisë i nxjerr jashtë, për […]lexo më shumë...

“Zoti ma ka shkruar kështu fatin, një kafshatë bukë s’e

Në emisionin “Shqiptarët për shqiptarët” u trajtua historia e familjes Veseli në Shkup të Maqedonisë. Në banesën e fundit në të cilën kanë jetuar, Familja Veseli nuk mundën të paguanin qiranë dhe dritat për muaj të tërë. Por më e keqja nuk kishte ndodhur, atë natë pronari i shtëpisë i nxjerr jashtë, për shkak të […]lexo më shumë...

Lotët e vogëlushes nga Shkupi prekin shqiptarët, Elvis Naçi e

Ardiana nga Shkupi ka prezantuar rastin e saj ne emisionin Shqiptarët për Shqiptarët. Ajo me lot në sy tregonte se gjatë jetës kishte kaluar shume sprova. Por frika me e madhe e saj është të flejë në atë shtëpi që është shumë e rrezikshme për të banuar në të. Vajza e saj, Belkisa tregon vështirësite […]lexo më shumë...