Tags : Shqiptaret

Shqipëria

Dikur zvarritej në tokë, sot po hedh hapat e parë…

  Një ndër historitë më të dhimbshme. Një nënë e baba, që fati i keq i kishte goditur atje ku dhemb më shumë. Tre nga katër fëmijët e familjes Idrizi ishin të paralizuar. Dy prej djemve zvarriteshin në tokë për të lëvizur në shtëpi. “Asnjë ditë nuk fillon pa u mërzit, pa qarë. Është një vuajtje […]lexo më shumë...

Aktualitet

Një mesazh nga shqiptarët në kampin Al Hol në Siri:

  Disa fëmijë e nëna shqiptare të mbetura në kampin Al Hol në Siri, po keqtrajtohen nga persona të  radikalizuar. Kështu pretendon në një mesazh dërguar për median shqiptare, një prej të pranishmëve në kamp. Motiv i keqtrajtimit mësohet të jetë fakti se njerëzit e mbetur atje duan të largohen nga kampi, apo se disa prej […]lexo më shumë...

Aktualitet

Në ndihmë të njerëzve në Belgjikë, vepra e disa shqiptarëve

  Të ndihmosh tjetrin kur ka nevojë! Kështu kanë bërë disa të rinj shqiptarë, të cilët janë munduar t’i vihen në shërbim disa banorëve të prekur nga përmbytjet në Belgjikë. Pamjet video janë përcjellë këtë të mërkurë në media dhe tregojnë një grup të rinj që ndihmojnë njerëzit e mbetur në vështirësi prej përmbytjeve. Në veçanti […]lexo më shumë...

Aktualitet

“I thashë jam nga Kosova, nisi të qajë” Vëllezërit i

  Të paktën 150 persona humbën jetën në Gjermaninë perëndimore si pasojë e përmbytjeve, teksa tashmë kanë filluar përpjekjet për t’u ardhur në ndihmë atyre mijërave që mbetën pa asgjë. Mes atyre që ndihmojnë janë dhe shqiptarët. Media në Kosovë ka përcjellë këtë të hënë rrëfimin e njërit prej atyre shqiptarëve, që shkoi për të ndihmuar […]lexo më shumë...