Tags : Tezgjah

Puna e një gruaje që mban gjallë një traditë të

Hate Ora ka mbi gjysëm shekulli që end qilimë e sixhade, një zanat që e mësoi që fëmijë duke hyrë ‘vjedhurazi’ në punishten e tezes. Sot ajo është 64 vjeçare dhe zanatin në tezgjah po ia mëson vajzës, mbesave dhe një sërë vajzave të reja, si mënyrën më të mirë që tradita e endjes së […]lexo më shumë...

“Vajzat nuk e vazhduan, më vjen keq të humbasë tradita”

Një zanat i lashtë që ashtu si në do cep të botës, ka qenë i kërkuar dhe i nevojshëm për çdo shtëpi. Por tashmë po shuhet. Pandemia dhe mosardhja e turistëve, kanë sjellë po ashtu dhe një dëm të pariparueshëm. Po flasim për punimet në tezgjah, një zanat i lashtë sa njerëzimi. Kjo është Mirela […]lexo më shumë...