Tags : thumana

Thumana

Pamjet nga Thumana, Elvis Naçi: Pas përfundimit, do të mobilojmë

 Askush nuk e ka harruar Thumanën, derisa atje të dëgjohen sërish buzëqeshjet e zërat e njerëzve, nënave, baballarëve, fëmijëve, të moshuarve… shumë prej të cilëve humbën shumë më 26 nëntorin e tërmetit. Dhe Thumana dita ditës po plotësohet me shtëpi e banesa të reja për të gjithë të dëmtuarit. Amaneti i shqiptarëve po shndërrohet në […]lexo më shumë...

Thumana

Fëmijët e Thumanës harrojnë për disa çaste tmerrin e tërmetit

 Tërmeti i 26 nëntorit në Thumanë la pas dhimbjen, ankthin dhe frikën sidomos tek fëmijët që i përjetuan më shumë se moshatarët e tyre të tjerë lëkundjet shkatërruese të tërmetit vrastar. Psikologët dhe ekspertët sugjeruan që të vegjlit harrojnë disi traumën kur merren me lojëra apo me veprimtari argëtuese. Ndërsa përmes ushtrimeve nxjerrin ankthin dhe […]lexo më shumë...