Të çliruar nga diktatura, pamje të rralla të Shqipërisë në vitet ’90

 Të çliruar nga diktatura, pamje të rralla të Shqipërisë në vitet ’90

Nëse kthehemi pas vetëm 30 vite më parë, Tirana dhe e gjithë Shqipëria të duket si një vend i huaj.

Me largimin e diktaturës dhe rikthimin e një stabiliteti të brishtë politik, këto janë pamjet që evokojnë një kohë që duket shumë e largët, krahasuar me të tashmen ku jetojmë.

Qytetet kanë ndryshuar dukshëm ashtu si edhe njerëzit. Në videon gjenden momente apo peisazhe që nuk gjenden më në Shqipëri, por edhe detaje të jetës së përditshme, që shumëkush mund t’i ruajë në memorje.

Video është filmuar nga Nilo Ratti, një italian që erdhi në Shqipëri si pjesë e një misioni humanitar.