Tags : UNESCO

Fotot e një veshje 4 mijë vjeçare që përfaqëson më

I vishnin vetëm gratë dhe vajzat e reja dhe të tilla veshje janë gjurmuar që në mijëvjeçarin e dytë para erës sonë. Fjala është për xhubletën, veshjen tipike të grave në veri të Shqipërisë. Muzeu i Shkodrës ‘Oso Kuka’ ka prezantuar një ekspozitë me disa prej këtyre veshjeve emblematike shqiptare. Xhubletat, të njohura për fundin […]lexo më shumë...