“Tokën e jap me gjithë zemër” Vepra e madhe bamirëse e një shqiptari të Kosovës

 “Tokën e jap me gjithë zemër” Vepra e madhe bamirëse e një shqiptari të Kosovës

Shpesh herë na takon të dëgjojmë apo lexojmë lajme sesi një grua rrihet e vritet nga duart e të shoqit, sesi vëllai qëllon mbi gjakun e tij për një pronë, apo sesa drogë e vjedhje u regjistruan.

Por mes shqiptarëve ka plot nga ata që zemrën e kanë të madhe. Nuk marrin, përkundrazi japin. Nuk flasin, përkundrazi bëjnë veprën e mirë.

Ky është dhe misioni i “Shqiptarët për Shqiptarët”, të përcjellin modelin e veprave të mira, modelin e shqiptarëve që ndihmojnë shqiptarët.

E një model të tillë, e përjetëson më së miri Shaipi, shqiptar i Kosovës. Një njeri i thjeshtë, i dashur dhe fjalëpak. Me të dëgjuar që fondacioni ‘Firdeus’ do të ndërtojë një lagje për jetimët e nevojtarët në Kosovë, vendosi t’i bashkohet veprës dhe modelit bamirës.

Shaipi diskutoi me vëllezërit e tij dhe vendosën që të dhurojnë një sipërfaqe toke prej afro 10 mijë metrash katrorë, një tokë e cila do të shërbejë si ngrehina ku do të çohen në këmbë banesa për nevojtarët e Kosovës.

“Tokën e fal me gjithë zemër, për shpirt të babës” thotë Shaip Stublla, një shqiptar me të vërtetë bamirës, që mendon për të pamundurit.